Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 21.10.2021.

NOTA:  Dezbaterea publica anuntata de Primaria Cluj-Napoca pentru avizul de mediu la proiectul “TREN METROPOLITAN SI METROU IN CLUJ-NAPOCA” are loc pe data de 15 octombrie 2021 in format ONLINE si pe baza formularilor de pozitie si a raspunsului Guvernului Romaniei.

Avem toate argumentele sa pledam pentru SOLUTIILE ALTERNATIVE SUSTINUTE SE SPECIALISTII CONSULTATI DE CCL.
Va invitam sa fiti prezenti si activi la acest eveniment.
Atasez si raspunsul  Primariei Cluj-Napoca in legatura cu acest proiect.

Reuniunea CCL

Data reuniunii: 21 octombrie 2021, ora 17.00,
ONLINE:  https://meet.google.com/kze-oenc-shp
Presedinte de sedinta: dl.ec.Iosif Pop

  1. Pozitia CCL in raport cu ultimele hotarari CL -prezinta Secretariatul CCL.
  2. Concluziile Dezbaterii Publice pentru avizul de mediu la proiectul Primariei Cluj-Napoca “Tren si Metrou Meropolitan”si solutia aptima sustinuta de CCL - prezinta Secretariatul CCL. Invitat special: Arhitect sef al C.J.Cluj, domnul Claudiu Salanta
  3. Autobuzele scolare si optimizarea folosirii lor-prezinta invitatul CCL,dl.Adrian Dohotaru.
  4. Modalitati de acoperire a nevoii acute cu cladiri pentru scoli in zonele nou construite si in cartierele care duc lipsa-prezinta ,invitat dna.Oana Surdu.
  5. Diverse.

Materiale anexe

521183 raspuns Primarie
CCL 21.10.2021-Raport pct.1
Autobuzele scolare.
CCL Solutii alternative la Tren-Metrou (1)
Interventia la dezbaterea publica pentru AVIZUL DE MEDIU la proiectul
OANA MARIA SURDU-sustinere in CCL oct.21
Concluziile dezbaterii din 15.10.2021
ROMÂNIA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CLUJ

Comunicat de presa

COMUNICATUL DE PRESA A CONSILIULUI CIVIC LOCAL DIN 21.10.2021.

Intrunit in format ONLINE pe google meet, CCL a invitat la reuniune consilierii alesi ai CL Cluj-Napoca, conducerea Primariei municipiului,Membrii CCL, sustinatorii si simpatizantii actiunilor societatii civile. Toate rapoartele de sustinere de pe ordinea de zi au fost postate pe site-ul http://consiliulciviclocal.ro/comunicate-de-presa/, cat si pe retelele sociale fiind accesibile presei locale. Accesul la dezbateri a fost liber pentru toti clujenii pe link-ul; https://meet.google.com/kze-oenc-shp, folosit in mod curent de CCL.

I. Dezbaterile s-au desfasurat dupa ordinea de zi anuntata:

  1. Pozitia CCL in raport cu ultimele hotarari CL -prezinta Secretariatul CCL.
  2. Concluziile Dezbaterii Publice pentru avizul de mediu la proiectul Primariei Cluj-Napoca “Tren si Metrou Meropolitan”si solutia aptima sustinuta de CCL – prezinta Secretariatul CCL. Invitat special: Arhitect sef al C.J.Cluj, domnul Claudiu Salanta
  3. Autobuzele scolare si optimizarea folosirii lor-prezinta invitatul CCL,dl.Adrian Dohotaru.
  4. Modalitati de acoperire a nevoii acute cu cladiri pentru scoli in zonele nou construite si in cartierele care duc lipsa-prezinta ,invitat dna.Oana Surdu.
  5. Diverse.

II. Concluziile si pozitiile adoptate de catre Membrii CCL :

Punctul 1

Raportul secretariatului CCL a fost impartasit de catre participanti si apreciat pentru constatarile pozitive din activitatea Consiliului Local si a dlui.Primar Emil Boc. Pozitia domnului consilier Vladimir Matusan a fost apreciata pentru interventiile sale din cursul trimestrului II -drept care a fost recunoscut” CONSILIERUL PERIOADEI” de catre membrii CCL.

Punctul 2.

Au fost insusite concluziile Dezbaterii publice pentru avizul de mediu la proiectul Tren si Metr ou cu mentinerea pozitiei afisate de CCL,de a da prioritate solutiilor alternati ve depuse in scris la CL ,A PM si Guvern Din exprimarile participantilor la dezbatere s-au retinut si pozitiile formulate de

Punctul 3.
Solicitarea scrisa adresata Primariei Cluj Napoca pentru imbunatatirea transportului elevilor cu autobuzele/microbuzele achizitionate din bani i cluj enilor problema ce a fost constatata de dl.Adrian Dohotaru si comentata de multi clujeni pe retelele sociale nu si a primit raspunsul nici dupa 3 saptamani ,stadiul si locul unde s a oprit se vede in continuare: Starea documentului 544884 / 2021:


Este dovada evidenta ca excesul de structuri ierarhice din Primaria Cluj-Napoca nu rezolva operativ nevoile cetatenilor si se cere restangerea drastica de functionari odata cu
informatizarea institutionala.

Punctul 4.

Constatarile din raportul dnei.Oana Surdu confirma pozitionarea gresita a administratiei clujene pentru accesul copiilor la crese,gradinite si scoli ,disponibile in proximitatea domiciliului,cu efectele nefiresti in transportul cu autoturismele familiei ,producand aglomerarea,blocajul si poluarea zonei centrale a orasului.
Exemplul celor peste 80 de milioane euro cheltuiti peste bugetul alocat segmentului de centura ocolitoare Valcele-Someseni,din care se puteau construi 10 scoli si 15 gradinite cere mai multa presiune cetateneasca in discutarea si aprobarea bugetului pentru anii 2022-2024 dar si o monitorizare a ritmului si costului proiectelor bugetate local sau central.
Secretariatul CCL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>