Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 20.06.2019.

CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA
Data reuniunii: joi, 20 iunie 2019, Ora 17,00
Locul de desfășurare: Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca
Președinte de sedință: Arh. Ionel Vitoc

ORDINEA DE ZI A DEZBATERILOR

 

 1. Noutăți legislative cu impact asupra administrației locale.
 2. Poziția CCL după analiza proiectelor și hotârărilor din CL Cluj-Napoca.
 3. Efectele reamenajării unor zone și străzi din centrul Clujului. Prezintă: Arh. Ionel Vitoc.
 4. 15 ani de continuitate pentru domnul primar Emil Boc cât și pentru Consiliul Civic Local. Prezintă: Iosif Pop. (document AICI)
 5. Diverse propuneri și observații primite de la cetățeni: Solutie de deblocare a sistemului de acces la bicicletele Primariei – CLUJ BYKE si la cardurile preplatite dar demagnetizate (prezinta: Rares Racoltean, Matyus Zsolt).

La intalnire sunt prezenti membrii ai CCL,invitati si cetateni interesati de temele zilei.
Invitatia scrisa si telefonica, adresata dlui.primar Emil Boc nu a fost onorata.
Deschiderea reuniunii este facuta de catre dl.arh. Ionel Vitoc si face vorbire despre “Efectele reamenajarii unor zone si strazi din centrul Clujului” (document atasat).
Dupa prezentarea scrisa ori vorbita a rapoartelor din ordinea de zi au loc dezbateri si luari de pozitie de catre plenul CCL,astfel:

Arh. Ionel Vitoc

 • existenta interesului scazut pentru recunoasterea meritelor celor care au contribuit la reamenajarea Clujului,
 • revista Orasul a sustinut si incurajat permanent opiniile si proiectele de reamenajare a orasului,
 • circulatia auto din Cluj-Napoca se poate ameliora dar nu se rezolva odata cu introducerea metroului;
 • studiile de circulatie aflate in arhiva primariei au concluzionat ca metroul in Cluj-Napoca nu este solutia viabila iar propagarea nevoii altor studii reprezinta o cheltuire inutila a banului public,
 • proiectele de parking-uri supra sau subterane nu sunt bine gandite si nici bine executate,
 • lucrarile reprezentative de arta apartin perioadelor istorice iar cele din perioada recenta (statuile oamenilor politici si ai religiilor traditionale) au fost bine primite si armonios amplasate,
 • zona centrala a orasului a devenit supraaglomerata iar numărul parcărilor colective în parkinguri și numărul parkingurilor este insuficientă.
 • gandirea administratiei locale se cere corectata, prin punerea in valoare a centrului istoric, revederea programului evenimentelor prea aglomerate in acest perimetru.

Ing.Dan Bologa

 • piata Carolina nu este valorificata asa cum trebuie,
 • monumentul din centrul pietei Carolina a ajuns in stare jalnica.

Ec.Iosif Pop

 • dezaglomerarea centrului istoric trebuie gandita si pusa in aplicare prin noul PUG,
 • extindera spatiului public si a monumentelor reprezentative in noile cartiere sa fie incurajata,
 • orientarea principala a noului PUG sa aduca solutiile de dezaglomerare a centrului istoric si de crestere a importantei ariei Metropolitane,
 • experienta dezbaterilor publice cu candidatii inscrisi la pozitia de consilier local si de primar,se cere reluata si valorizata in campania de alegeri locale de anul viitor.

Ec.Doina Craciun

 • clujenii sunt chemati sa ofere sustinere oamenilor cu valoare morala si profesionala dovedita in timp si indemnati sa isi asume buna administrare a orasului.

Prof.Radu Mlesnita

 • situatia Cluj Byke ramane scandaloasa atat timp cat inca de acum 18 luni s-a sistat de catre dl.primar Emil Boc emiterea de noi carduri iar cele demagnetizate si cu sume blocate in conturile Primariei nu au fost reactivate,
 • exercitarea actiunii in raspundere a persoanelor responsabile ale administratiei locale este imperativa, mai ales pentru organizarea defectoasa din ultimii 10 ani a TRAFICULUI INFERNAL-si-POLUANT;
 • presedintele CJ Alin Tise tinteste blocarea activitatii Aeroportului International aflat pe raza Clujului iar administratia locala este partasa implicit la acest demers, in detrimentul clujenilor, comunitatii de afaceri si dezvoltarii accelerate a municipiului.

Dpl.Pascal Fesneau

 • responsabilitatea si atitudinea sociala trebuie sa devina un mod practic de manifestare iar pensionarii sunt chemati sa se implice cu experienta lor in viata sociala a orasului,
 • actiunile “Vestelor Galbene” din Paris, au adus schimbari profunde atat timp cat ele au manifestat pasnic si inteligent.

Ing.Augustin Danila.

 • pregatirea intalnirilor cu candidatii la CL se cere pregatita din timp si axata pe temele majore discutate in CCL si pe proiectele esuate din prezentul mandat.

Ing.Petre Ungureanu (solicitare pe email)

 • “trebui sã reluãm câteva din temele propuse de cãtre noi, Primãriei: cele la care am avut mandatul SOCIETÃTII CIVILE si care au fost consemnate în presã si în documentele pe care CCL Cluj,le-au depus la Directiile de resort din Primãrie”;

Cei prezenti au fost in acord cu toate propunerile avansate iar in pregatirea calendarului reuniunilor 2019/2020 sa ne concentram pe discutarea acelor aspecte care au reiesit din raportul activitatii CCL pe 15 ani si pe cele subliniate in materialul de fata. De asemenea trebuie luate in discutie principalele proiecte promise si aprobate in planurile de dezvoltare si mobilitate ale Clujului dar intarziate sau “uitate” de administratia locala condusa de Primarul Emil Boc (PNL).

A urmat demonstratia practica de la punctul 5, cu aprecieri pentru solutia adusa si pentru aportul tinerei echipe la deblocarea aplicatiei Cluj Byke. Presedintele de sedinta a adresat felicitari si in numele CCL a declarat sustinere pentru depunerea proiectului documentat la Cabinetul primarului Emil Boc.

Multumind pentru voluntariatul deschis din cei 15 ani de activitate CCL, initiatorul Iosif Pop face cuvenitele aprecieri pentru efortul depus de societatea civila din Cluj-Napoca.

Reluarea intalnirilor CCL se va produce cu luna septembrie 2019 .

Cluj-Napoca,20 iunie 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>