Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 20.05.2021.

Reuniunea CCL

Data reuniunii: joi,20 mai 2021, ora 17.00,ONLINE pe: https://meet.google.com/kze-oenc-shp

Presedinte de sedinta: dl.ing.Mircea Barna

Ordinea de zi

 1. Informare cuprinzand principalele hotarari luate de CL de la ultima intalnire si pana la zi. Prezinta Secretariatul CCL
 2. Raport asupra stadiului aplicarii propunerilor dlui.Emil Boc prezentate in campania de alegeri 2020 privind SPORTUL SI SANATATEA - prezinta presedintele de sedinta,dl.Mircea Barna.
 3. Sustinerea proiectului “Impreuna pentru o Romanie Moderna” – prezinta presedintele de sedinta, dl.Mircea Barna.
 4. Sumarul propunerilor avansate de catre CCL pentru proiectul ‘CLUJUL VERDE”, cu privire la apa potabila si reteaua hidrografica amenajata – prezinta dl.ing.Petre Ungureanu.
 5. Aspecte privind  intarzierea solutionarii cererilor depuse in baza Legii 118/1991, completata cu legea nr.165/2013 – ca fenomen cu potential extins la Cluj -Napoca – prezinta dna.Ana Ludusan-LADO.

Nota: Toate rapoartele si informarile sunt asteptate la secretariatul CCL pana la data de 13 mai 2021 pentru a fi trimise invitatilor.

 

Materiale anexe

Precizari LADO filiala Cluj privind aplicarea retrocedării

Comunicat de presa

Intrunit in format ONLINE,CCL a pus in dezbatere RAPOARTELE elaborate in baza ordinei de zi,dupa cum urmeaza:

 1. Informare cuprinzand principalele hotarari luate de CL de la ultima intalnire si pana la zi.Prezinta Secretariatul CCL
 2. Raport asupra stadiului aplicarii propunerilor dlui.Emil Boc prezentate in campania de alegeri 2020 privind SPORTUL SI SANATATEA-prezinta presedintele de sedinta,dl.Mircea Barna.
 3. Sustinerea proiectului “Impreuna pentru o Romanie Moderna-prezinta presedintele de sedinta, dl.Mircea Barna.
 4. Sumarul propunerilor avansate de catre CCL pentru proiectul ‘CLUJUL VERDE”,cu privire la apa potabila si reteaua hidrografica amenajata-prezinta dl.ing.Petre Ungureanu.
 5. Aspecte privind  intarzierii solutionarii cererilor depuse in baza Legii 118/1991,completata cu legea nr.165/2013-ca fenomen cu potential extins la Cluj-Napoca-prezinta dna.Ana Ludusan-LADO.

Presedinte de sedinta:dl.ing.Mircea Barna

Toate rapoartele pot fi vizualizate pe site-ul: Consiliul Civic Local Cluj-Napoca.

In urma discutiilor desfasurate intre orele 17.00-19,00 au fost retinute ca relevante urmatoarele comentarii,propuneri si solutii:

 • Potentarea voturilor consilierilor locali in folosul clujenilor va fi sustinuta de catre membrii CCL prin preluarea si promovarea propunerilor valoroase ale acestora  in cadrul dezbaterilor si diseminarilor proprii.
 • Raspunsul scris al administratiei locale la propunerile pentru bugetul anului 2021 nu sunt in masura sa satisfaca in totalitate asteptarile CCL,mai ales in ce priveste:
  • numarul excesiv al angajatilor si sporurilor din Primarie(cca.1400 angajati la Cluj-Napoca vs.900 angajati la primaria din Dortmund),in detrimentul alocarii fondurilor pentru sustinerea dezvoltarilor de maxima necesitate.
  • incertitudinea obtinerii finantarilor din fondurile PNRR pentru proiectele propuse de Primaria Cluj-Napoca datorita stadiului incipient de pregatire a lor precum si lipsa de consultare prealabila a clujenilor in cunoasterea optiunilor lor.
  • pozitia juristilor Primariei in fata instantelor de judecata pentru cazurile de retrocedare imobile a fost adesea slab documentata ori insuficient sustinuta.
  • monumentul Holocaustului a fost amplasat provizoriu in parcul I.L.Caragiale,chiar dupa cele afirmate de catre dl.Primar si se asteapta mutarea lui in Parcul Mare.
 • Sustinerea sportului de masa reprezinta baza de selectie a sportivilor de performanta iar banul public si cel privat trebuie destinat acestui scop si nu pentru plata “mercenarilor si intermediarilor”,importati de catre cluburile autohtone.
 • Conditionarea alocarilor pentru sport din bugetul local de performanta solicitantilor si de organizarea de competitii anuale,la nivel de scoli si asociatii beneficiare.
 • imbinarea pregatirii sportive cu cea profesionala,dupa metoda din proiectul “Romania Moderna”este calea cresterii numerice si de calitate a managementului in afaceri.
 • setul de solutii avansat de catre dl.ing.Petre Ungureanu pentru proiectul “Clujul Verde”este sustinut de catre toti membrii CCL.
 • toti participantii la dezbateri au decis sa adreseze un set de cerinte ale societatii civile catre Ministerul Invatamantului,Ministerul Tineretului si Sportului,Inspectoratul Scolar si Consilul Local, in legatura cu organizarea si sustinerea sportului de masa si de performanta prin grija presedintelui de sedinta si a dlui.Ing.Ungureanu.
 • Raportul dnei.Ana Ludusan(atasat),reflecta modul precar si subiectiv de gestionare a restituirilor de proprietati,de catre administratiile locale,in cei 31 de ani de la adoptarea Legii Fondului Funciar.

Secretariatul CCL,                      Cluj-Napoca,20.05.2021.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>