Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 19.01.2017.

CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA
Data reuniunii: joi,19 ianuarie 2017
Locul de desfasurare: Sala de Sticla a Primariei Cluj-Napoca (sub rezerva confirmarii)
Presedinte de sedinta: Arh.urbanist Emanoil Tudose

ORDINEA DE ZI A DEZBATERILOR

  1. Informare privind hotararile CL Cluj-Napoca din ultimele sedinte si exprimari de pozitie a CCL. Prezinta: Dra.Alexandra Cotae-secretariatul CCL
  2. Noutati legislative cu impact asupra administratiei locale. Prezinta: Dl. Ionut Terec (LADO).
  3. Formularea pozitiei CCL in legatura cu consultarea publica:  ”Atribuirea contractului de intretinere si amenajare spatii verzi RADP Cluj” Prezinta: Dl.ing. Petre Ungureanu.
  4. Punerea in folosul comunitatii a cladirii Hotelului Continental Cluj (recomandare de solutii). Prezinta: Dl.arh.urbanist Emanoil Tudose.
  5. Diverse probleme ridicate de catre cetateni pentru CL Cluj.

 

Materiale anexe:

Analiza HCL20.12.2016
Noutati Legislative 01.2017.
Raspuns consultare publica – RADP

 

PROCES VERBAL

Incheiat azi, 19.01.2017, cu ocazia reuniunii lunare a  Consiliului Civic Local Cluj-Napoca.

Desfasurata in Sala Mare a Primariei, reuniunea Consiliului Civic, a avut ca invitati membri ai Consililui, public interesat si a avut urmatoarea ordine de zi:

1.  Informare cu privire la hotararile adoptate de Consiliul Local Cluj-Napoca in sedinta din 20.12.2016 (document site CCL, anexa). A prezentat: d-ra Alexandra Cotae – secretariatul CCL.

Nu au fost consemnate luari de de pozitii diferite fata de continutul hotararilor luate in CL.

2.  Noutati legislative cu impact asupra administratiei locale. A prezentat d-l Ionut Terec. (document site CCL, anexa).

S-au exprimat reserve de catre toti membrii CCL prezenti la dezbatere in legatura cu graba noului Guvern in promovarea de acte normative care sa inlesneasca un proces precipitat de gratiere colectiva. Dezbaterea publica a pachetului legislativ, urmat de legiferarea in Parlamentul Romaniei, este calea fireasca de solutionare.

3.  Punerea in folosul comunitatii a cladirii Hotelului Continental Cluj (recomandare de solutii). A prezentat: Dl. arh. urbanist Emanoil Tudose.In sustinerea dlui. arh. Emanoil Tudose este subliniata nevoia comunitatii clujene de a detine o locatie reprezentativa, bine pozitionata in aria centrala a orasului, unde sa poata fi organizate evenimente permanente in folosul oamenilor. Reuniuni cu prelegeri pe teme culturale, stiintifice, educative, comerciale, sociale, muzicale, aniversari, recunoasteri omagiale, etc. urmate de o servire cu gustari aduse prin metoda catering-ului, pot face din locatia Continental un loc de intalnire in folosul nevoilor de intrunire, recunoastere si comunicare.

D-l Emanoil Tudose apeleaza pentru o formula de discutare cu specialisti din diverse domenii, in format restrans si propune sa initiem o dezbatere cu specialisti pe baza unei initiative conturate de dansul.

Toti cei prezenti isi declara sustinerea pentru propunerea avansata si adauga ca la avansarea solutiei CCL catre Primarie si Consiliul Local sa fie prezentata si o formula juridico-financiara pentru trecerea imobilului in folosul comunitatii.

Dl. arh. Emanoil Tudose s-a declarat pregatit sa prezinte, in maxim 2-3 saptamani, cadrul de deschidere a dezbaterii si lista potentialilor invitati.

4.   Formularea pozitiei CCL in legatura cu consultarile publice anuntate de Primaria Cluj-Napoca:  ”Atribuirea contractelor de intretinere si amenajare spatii verzi si de intretinere drumuri si poduri ,catre RADP Cluj”.

S-au discutat si insusit propuneri avansate de catre dnii.Iosif Pop si Petre Ungureanu astfel ca  urmeaza ca secretariatul CCL  se inregistreze la Primaria Cluj Napoca in cursul zilei de vineri, 20.01.2017. setul de propuneri si amendamente care s-au discutat (document site CCL,anexa).

In cadrul reuniunii au fost puse in discutie proiectele culturale majore ale orasului: Centrul de Management Integrat al Deseurilor Menajere, Centrul Cultural Multifunctional (Filarmonica si proiectul similar-recent inaugurat la Hamburg), Spitalul Clinic de Urgente, insistandu-se pe implicarea membrilor CCL, ca la momentul dezbaterii proiectelor de buget pe 2017, la nivel de CL Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si  Parlament, ca sa fie asigurata finantarea completa a acestor proiecte excesiv de mult intarziate.

Dl. arh. Vasile Mitrea  i-a asigurat pe cei prezenti ca este pregatit sa puna in discutia comunitatii clujene Initierea activitatilor si dezbaterilor pentru aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Dl. Iosif Pop sustine ca dezbaterea  publica prevazuta pentru trim.I 2017 avand ca tema:”CLUJUL FESTIVALIER – concept si solutii pentru toti clujenii” sa fie lansata in atentia publicului pe suportul oferit de retelele de socializare, pe seama cadrului de dezbatere ce urmeaza a fi pregatit din initiativa dlui. arhitect Romulus Zamfir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>