Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 18.03.2021.

Reuniunea CCL

Reuniunea se va desfasura  ONLINE pe LINK-ul  https://meet.google.com/kze-oenc-shp  in ziua de joi,18 martie 2021 intre orele 17,00 si 19,00.

 

Ordinea de zi propusa

  1. Informare cu principalele hotarari luate in CL de la ultima intalnire si pana la zi.Pozitia CCL formulata la incheierea reuniunii – Prezinta Secretariatul CCL
  2. Retrospectiva si concluzii in urma dezbaterilor publice organizate de Primaria Cluj-Napoca pe baza proiectului “STRATEGIE INTEGRATA DE DEZVOLTARE URBANA” – Prezinta secretariatul CCL
  3. Lista proiectelor prioritare a CCL pentru Dezbaterea publica a bugetului CL Cluj-Napoca pentru anul in curs – prezinta dl. ing. Petre Ungureanu
  4. Informari ale membrilor CCL cu privire la actiunile si initiativele purtate dupa intalnirile si hotararile anterioare-prezinta dnii. ing. Dan Draghiciu si ec. Iosif Pop, precum si dl. ing. Petre Ungureanu – Raport Secretariatul CCL

 

Materiale Anexe:

Material – Punctul 1 din ordinea de zi
Material – Punctul 2 din ordinea de zi
Material – Punctul 4 din ordinea de zi

                   COMUNICATUL DE PRESA DIN  18 MARTIE 2021.

 

Reuniunea  lunii martie 2021,desfasurata cu participarea membrilor CCL,a consilierilor,a invitatilor si a clujenilor preocupati de temele puse in dezbatere,a avut pe ordinea de zi urmatoarele:

  1. Informare cu principalele hotarari luate in CL de la ultima intalnire si pana la zi.Pozitia CCL formulata la incheierea reuniunii-Prezentata de: Secretariatul CCL
  2. Retrospectiva si concluzii in urma dezbaterilor publice organizate de Primaria Cluj-Napoca pe baza proiectului“STRATEGIE INTEGRATA DE DEZVOLTARE URBANA”-Prezentata de: secretariatul CCL.
  3. Lista proiectelor prioritare a CCL pentru Dezbaterea publica a bugetului CL Cluj-Napoca pentru anul in curs – reluata de dl.ing.Petre Ungureanu.
  4. Informari ale membrilor CCL cu privire la actiunile si initiativele purtate dupa intalnirile si hotararile anterioare-initiate de catre dnii.ing.Dan Draghiciu si ec.Iosif Pop,precum si dl.ing.Petre Ungureanu-Prezentate de: Secretariatul CCL

 

Reuniunea s-a desfasura  ONLINE pe LINK-ul  https://meet.google.com/kze-oenc-shp  in ziua de joi,18 martie 2021 intre orele 17,00 si 18,40.

Toate informarile si rapoartele au fost postate pe site-ul Consiliului Civic Local Cluj-Napoca si pe retelele sociale:CLUJUL CIVIC,

Din discutiile celor prezenti s-au conturat urmatoarele pozitionari ale CCL:

1. Incurajam si sustinem nevoia unei transparente sporite in pregatirea si adoptarea Hotararilor de Consiliu Local,facilitarea accesului celor interesati de dezbaterile din comisiile de specialitate si din sedintele Consiliului Local,prin afisarea din timp a agendei lucrarilor. Salutam faptul ca la sedinta din 22 februarie a.c.au fost ascultati mai multi clujeni cu propunerile lor, facute in folosul comunitatii.

CCL remarca si apreciaza public felul in care- in cursul lunii decembrie 2020 si in primul trimestru din 2021- dna.consilier Adriana Cristian s-a implicat in dezbaterile din Consiliul Local,prin sustinerea initiativelor sale in folosul clujenilor.

Pentru implicarea mai directa a consilierilor locali sustinem nevoia ca acestia sa aiba PROPRIILE  PROIECTE , bazate pe propunerile cetatenesti.Fenomenul retrocedarilor poate fi promovat cu sustinerea CCL de catre oricare dintre consilierii doritori.In acest sens putem  contribui cu cazuistica discutata in ultimii ani si sa oferim asistenta juridica voluntara.

2. Numarul restrans de participanti la DEZBATERILE PUBLICE ORGANIZATE DE PRIMARIA CLUJ-NAPOCA pe PROIECTUL SIDU,cere o mediatizare sporita pentru perioada urmatoarei faze de implicare a clujenilor,cea de dinaintea aprobarii in CL.Din acest considerent,cerem Primariei Cluj-Napoca sa prezinte in CL:

  • RAPORTUL STRATEGIEI 2014-2020.
  • REZULTATUL CONSULTARII DIRECTE A CONTRIBUABILILOR in prioritizarea proiectelor rezultate dupa STRATEGIA INTEGRATA DE DEZVOLTARE URBANA 2021-2030 si sa fie facut public inainte de aprobarea proietului in CL.

3. Dezbaterea publica a BUGETULUI pentru anul 2021 sa fie organizata dupa procedura BUGETARII PARTICIPATIVE,cu anuntarea publica cu cel putin 10 zile in avans.

4. Tratamentul aplicat cererii dlui.Joboteanu,prin care se tergiverseaza raspunsul inlauntrul perioade de prescriptie(3 ANI), este descalificant si se cere judecat in plenul Consiliului Local.

Apreciem colaborarea deschisa cu o buna parte dintre distinsii consilieri locali si ne dorim permanetizarea ei.

Sectetariatul CCL,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>