Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 18.01.2024.

CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA.
Data reuniunii: Joi,18 ianuarie 2024, orele 17-19,00.
Locul reuniunii: in format ONLINE pe Google meet, la https://meet.google.com/kze-oenc-shp si pe Youtube la adresa de acces: https.//youtube/PZZCujmhE.
Presedinte de sedinta: ing.Razvan Radu

Ordine de zi

 1. Pozitia CCL in legatura cu activitatea si hotararile CL din perioada 05.12.2023-12.01.2024 – secretariatul.
 2. Stadiul atingerii obiectivelor sustinute de CCL si asumate de Primarie odata cu aprobarea bugetului pe anul 2023-            Definitivarea propunerilor CCL pentru Bugetul anului 2024, cat si desemnarea reprezentantilor la dezbaterea publica – Razvan Radu si Iosif Pop
 3. Stadiul aplicarii prevederilor contactului dintre CJ Cluj si Supercom – Radu Mlesnita.
 4. Organizarea Audierii Publice pe “Panouri Fotovoltaice” – evaluare stadiu de organizare si documentare-Comisia de organizare(Denisa Popa, Iosif Pop, Sandor Korosfoy, Petre Ungureanu, Radu Andreica).
 5. Diverse propuneri si sesizari de solutionat in administratia Primariei Cluj-napoca.

Materiale anexe

Punctul 1-sedinta din 18 ianuarie 2024
Propuneri buget 2024.pdf
BUGETUL PRIMARIEI CLUJ 2024-Propuneri CCL
Anuntul de inscriere
Depozitia (5)
CHEMARE LA ACTIUNE
Escrocheria Gunoaielor Cluj 2024.01.08

Comunicat de presa

Reuniunea CCL a avut loc azi 18 ianuarie 2024, intre orele 17.00 si 19.00,ONLINE,cu acces si transmitere in direct pe YouTube; https://youtu.be/PZZCkUnjmhE. si pe Google meet https://meet.google.com/kzeoenc-shp

Reuniunea a fost prezidata de catre dl. ing. Razvan Radu – membru CCL. La dezbateri au fost prezenti membrii CCL, invitati, presa si cetateni clujeni interesati de aspectele supuse dezbaterii.

Pe ordinea de zi au fost incluse si abordate urmatoarele teme:

 1. Pozitia CCL in legatura cu activitatea si hotararile CL din perioada 05.12.2023-12.01.2024-secretariatul.
 2. Stadiul atingerii obiectivelor sustinute de CCL si asumate de Primarie odata cu aprobarea bugetului pe anul 2023-   Definitivarea propunerilor CCL pentru Bugetul anului 2024, cat si desemnarea reprezentantilor la dezbaterea publica – Razvan Radu si Iosif Pop
 3. Stadiul aplicarii prevederilor contactului dintre CJ Cluj si Supercom-Radu Mlesnita.
 4. Organizarea Audierii Publice pe tema: Panouri Fotovoltaice, evaluare stadiu de organizare si documentare – Comisia de organizare (Denisa Popa, Iosif Pop, Sandor Korosfay, Petre Ungureanu, Radu Andreica).
 5. Diverse propuneri si sesizari de solutionat in administratia Primariei Cluj-napoca.

Principalele concluzii si pozitionari reiesite din dezbaterile cu participantii:

Pct.1. CCL sustine cu aceeasi consecventa recuperarea daunelor de la decidentii responsabil de pagubele inregistrate de Primarie si a cerut public-la dezbaterea publica a bugetului pe 2024- aprobarea in C.L. a procedurii de lucru.

Pct.2. Intrucat dezbaterea publica a Bugetului anului 2024 a fost devansata asteptarilor CCL cu o zi inaintea sedintei lunare,concluziile vor fi consemnate si comunicate de catre echipa prezenta la dezbateri:arh.Gh.Elkan,ec.Iosif Pop si ing.Sandor Korosfoy.Majoritatea propunerilor avansate in scrisoarea dei 03.01.2024 au fost preluate si bugetate.

CCL a apreciat deschis prezenta a 8 consilieri locali la dezbateri si a punctat negativ indiferenta consilierilor majoritatii fata de problemele clujenilor.

Nota de concluzii a dezbaterii publice urmeaza a fi redactata de Primarie si prezentata public in viitoarea etapa.Dezbaterile pot fi vizionate si dupa inregistrarile aflate pe you toube si pe cele descarcate de catre dl.Razvan Radu.

Pct.3. Au fost prezenti la acest discutarea acestui punct,reprezentantii partilor contractante:din partea Ecometropolitan dl.Ovidiu Pintea si din partea Supercom dl.Nicolae Bucsa.Dupa  interventiile din partea cetatenilor,a membrilor CCL,a consilierilor locali si raspunsurile invitatilor s-au degajat urmatoarele raspunsuri si solutii :

 • monitorizare atenta si activitatii de selectare,predare si preluare a deseurilor,
 • imbunatatirea activitatii de colectare si cantarire,
 • colabborarea sporita cu cetatenii pentru responsabilizare si informare,
 • aplicarea unui regim mai sever de sanctiuni in cazurile de abateri,
 • testarea in regim pilot a sistemului aplicat la Oradea,inclusiv amplasarea a 4 containere cu cartela si cantarire  individuala.

Pct.4. S-a comunicat de catre secretariat ca exista aprobarea salii de sticla din Primaria Cluj pentru desfasurarea audierii din 29.02.2024 si posibilitatea de colaborare in organizare.

Documentele de lucru, elaborate de catre secretariat cu Comisia de Organizare vor fi amendate si completate de catre cei prezenti pana la data de 26 ianuarie a.c. pentru a se da curs campaniei in acord cu calendarul insusit de CCL.Se asteapta ca fiecare membru CCL sa mobilizeze si colecteze minim 5 DEPOZITII si sa invite la sustinerea lor in sala 1-2 depozanti.Invitatiile speciale vor fi trimise demnitarilor si expertilor in urmatoarele 10 zile .

Momentul organizarii conferintei de presa este recomandat sa se bucure si de prezenta expertilor nominalizati de Comisia de Organizare.

Secretariatul Comisiei de Organizare este asigurat de CCL si LADO.

Pct 5. La sustinerea celor prezenti CCL considera oportun sa fie alocate sume de bani din bugetul acestui an pentru marcarea a 50 de ani de la schimbarea numelui municipiului Cluj in Cluj-Napoca, bazat pe sustinerile istoricilor si cu scopul organizarii de evenimente aniversare specifice.

Cluj-Napoca,18.01.2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>