Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 17.06.2021.

Reuniunea CCL

Data reuniunii: joi, 17 iunie 2021, ora 17.00,ONLINE pe: https://meet.google.com/kze-oenc-shp Presedinte de sedinta: dl.ec.Iosif Pop

Ordinea de zi

 1. Informare cuprinzand principalele hotarari luate de CL de la ultima intalnire si pana la zi si pozitia CCL in legatura cu acestea.Prezinta Secretariatul CCL.
 2. Digitalizarea administratiei locale – cerinte pentru accesul cetateanului la serviciile publice, pentru debirocratizarea lor si pentru resructurarea drastica a aparatului functionaresc-prezinta Presedintele de sedinta.
 3. Atitudini si propuneri ale clujenilor pentru atingerea scopului digitalizarii in CL Cluj-Napoca-Sumar de idei colectat de pe retelele sociale de catre Secretariatul CCL
 4. Diverse.

Se vor gasi in atasamente si pe site-ul CCL rapoartele si documentele pregatite pentru ordinea de zi anuntata si convocata sa se desfasoare ONLINE. Va asteptam sa fiti parte activa la discutiile si solutiile avansate, in beneficiul clujenilor. Secretariatul CCL

Materiale anexe

1.Raport HCL luna mai 2021.
2.Digitalizarea
Operatiuni birocratice-solutii IT
Idei_software_pt_primarii

Comunicat de presa

REUNIUNEA LUNARA A CONSILIULUI CIVIC LOCAL A LUAT IN DEZBATERE TEME DE INTERES MAJOR PENTRU ADMINISTRATIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA.

Ordinea de zi discutata s-a concentrat pe urmatoarele urgente:

 1. Informare cuprinzand principalele hotarari luate de CL de la ultima intalnire si pana la zi si pozitia CCL in legatura cu acestea.Prezinta Secretariatul CCL.
 2. Digitalizarea administratiei locale-cerinte pentru accesul cetateanului la serviciile publice, pentru debirocratizarea lor si pentru restructurarea drastica a aparatului functionaresc-prezinta Presedintele de sedinta.
 3. Atitudini si propuneri ale clujenilor pentru atingerea scopului digitalizarii in CL Cluj-Napoca-Sumar de idei colectat de pe retelele sociale de catre Secretariatul CCL.
 4. Diverse.-Solicitarea organizarii dezbaterii publice pe proiectele infrastructurii ruriera si feroviara-cele avansate prin mass media de catre dl.primar Emil Boc pentru perioada 2021-2026.

Toate rapoartele supuse discutiei pot fi vazute accesand: linkul catre pagina: Reuniunea CCL – 17.06.2021. | Consiliul Civic Local Cluj

Reuniunea a fost pregatita si moderata de catre economistul Iosif Pop

La dezbateri au fost invitati membrii CCL,consilierii locali,executivul Primariei,presa si cetatenii interesati de subiectele discutate.

Concluziile discutiilor:

 • toate cele trei rapoarte cu propuneri bine argumentate in continutul lor au fost insusite de catre cei prezenti iar trimiterea acestora catre decidentii din Consiliul Local ne indreptatesc  sa asteptam sa tina cont de ele in deliberarile viitoare.
 • multumiri adresate colaboratorilor “SCOALA INFORMALA I.T Cluj”.pentru suportul si recomandarile inserate la punctul 2 de pe ordinea de zi si le sustine ideile propuse.
 • abordarea deschisa si constructiva, a relatiei de comunicare cu consilierii locali si cu conducerea executiva a Primariei este recomandata si asumata de catre toti membrii CCL in pregatirea agendei discutiilor pentru toamna acestui an si primavara anului urmator.
 • problema retrocedarilor de proprietati din domeniul public si privat al CL ramane o preocupare majora a CCL, solutiile avansate de catre dl.Petre Ungureanu, dna.Ana Ludusan, dl.Dan Draghiciu, dna.Mihaela Lutas, dl.Iosif Pop, Mircea Barna se cer testate in colaborare cu Primaria Cluj-Napoca, cu mass media, cu Avocatul Poporului si in final cu instantele de judecata.
 • dezideratul de cibernetizare a proceselor de prelucrare integrata a datelor,de comunicare cu cetatenii,de crestere a calitatii serviciilor publice,de reducere substantiala a birocratiei si a numarului excesiv de functionari,va fi sustinut de catre CCL prin toate formele de adresare, Intelegem rezistenta personalului la progresul de informatizare dar suntem alaturi de conducerea executiva si de CL in finalizarea acestui proiectToti cei prezenti la reuniune s-au raliat la propunerile dlui.Radu Mlesnita in ce priveste:cerinta de analiza si reproiectare a intregului sistem de lucru actual,eliminarea structurilor ierarhice actuale, fluidizarea procesului de prelucrare si de raspuns cu cetatenii,adaptarea aplicatiilor pe relatia cu utilizatorii in functie de capacitatea de acces si de raspuns a acestora.
 • toate reducerile de costuri de functionare cu personalul functionaresc sa fie directionate proiectelor mari de dezvoltare cu evitarea imprumuturilor externe.
 • ataseaza link-ul dezbaterilor  recente privind DIGITALIZAREA ADMINISTRATIEI: https://www.linkedin.com/posts/severavram_digitalizarea-administra%C8%9Biei-rom%C3%A2nia-are-activity-6811180226823933952-yXD6
 • PUG-ul nou, aflat in stadiul de discutiilor preliminare cu echipa castigatoare a licitatiei,impune solutionarea a cel putin 3 asteptari majore:
  1. MOBILITATEA URBANA SI METROPOLITANA,
  2. DENSITATEA SI ASPECTUL ESTETIC AL SPATIILOR VERZI,
  3. DENSITATEA URBANA SI EXTINDEREA ECHILIBRATA SPRE NOILE CENTRE.
 • in plus,dl.arh.Gh.Elkan propune prezenta celor ineresati la intalnirea cu proiectantii noului PUG iar Primariei Cluj-Napoca sa ii cerem ,ca in calitate de beneficiar,sa difuzeze caietul de sarcini cu prima gandire structurala si sa permanetizeze o echipa de specialisti care sa fie conectata cu cerintele si modificarile PUG.

Presedintele de sedinta detaliaza cererea adresata CL si dlui.Primar(inregistrata sub nr.364673/1/16.06.2021), pentru organizarea dezbaterii publice pe lista de proiecte de infrastructura rutiera si feroviara anuntata in mass media si sa raspunda la toate intrebarile specialistilor si cetatenilor-beneficiari si finantatori de ultima instanta a acestor mari investitii.Sustinerea CCL pentru buna pregatire a intalnirii este unanima.

In numele secretariatului,presedintele de sedinta adreseaza mesaje de recunostinta membrilor voluntari ai CCL pentru perseverenta si efortul din perioada 2020/2021,iar pentru pregatirea agendei dezbaterilor din perioada sept.2021/iunie 2022,le cere sa formuleze idei si teme de lucru menite sa vina in sprijinul administratiei Clujului.

 

Secretariatul CCL,                                     17.06.2021. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>