Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 19.04.2018.

CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA
Data reuniunii: joi, 19 aprilie 2018, ora 17:00
Locul de desfășurare: Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca
Președinte de sedință: doamna Ana Ludușan și domnul Dan Bologa

 

ORDINEA DE ZI A DEZBATERILOR

 1. Noutăți legislative cu impact asupra administrației locale. Prezintă LADO Cluj.
 2. Poziția CCL după prezentarea proiectelor și hotărârilor din ultimele ședințe a CL Cluj- Napoca. Prezintă secretariatul CCL.
 3. Cluj-Napoca: oraș istoric, turistic, festivalier – primul oraș fără cerșetorie stradală. Prezintă doamna Ana Ludușan și domnul Dan Bologa. Invitat: domnul Marcel Bonțidean – director Poliția Locală Cluj-Napoca.
 4. Diverse aspecte semnalate de catre cetățeni ce țin de CL Cluj-Napoca:

  De ce la Cluj-Napoca nu se răspunde, în scris,la propunerile susținute de catre cetățeni cu ocazia dezbaterilor publice?

  În ce măsură numărul excesiv de mare de angajați ai Primăriei face ca birocrația din administrație să fie la cote maxime?

  Cat de mult se resimte în prețul chiriilor actuale din zona centrală, prețurile cerute de CL la vănzarea spațiilor locative de după 1990?

  Care sunt acțiunile aplicate de catre administrația locală pentru ca Centrul Istoric să iși recapete caracterul comercial de marcă de altă dată?

  Cand se realansează concursul de selecție de proiecte propuse de catre cetățeni?

Invitat special domnul Ovidiu Cîmpean, director Direcția de Dezvoltare–Strategie Primăria Cluj-Napoca.

 

Materiale anexe

Clujul istoric, turistic, festivalier

Clujul, obiective turistice

Clujul festivalier

 

PROCES VERBAL al reuniunii Consiliului Civic Local din data de 19 aprilie 2018.

Reuniunea s-a desfasurat in sala de CL a Primariei Cluj-Napoca avand printre participanti membrii CCL, consilieri locali, reprezentanti a politiei locale, cetateni.

Ordinea de zi supusa dezbaterii a fost cea din convocatorul sedintei:

 1. Noutati legislative cu impact asupra administratiei locale.
 2. Pozitia CCL in legatura cu hotararile si proiectele de hotarari din Consiliul Local Cluj-Napoca.
 3. Prezentarea: Cluj-Napoca – oras istoric, turistic, festivalier – primul oras fara cersetorie stradala.
 4. Diverse aspecte ale administratiei locale cerute cetateni sa fie analizate in CL. Cluj-Napoca.

Reuniunea a fost condusa de catre dna. Ana Ludusan si dl. Dan Bologa, concluzionandu-se, evident, dupa prezentarea si dezbaterea materialelor urmatoarele:

Pct.1. Avand in vedere ca pe rolul Parlamentului au fost depuse o serie de initiative de modificare a Legii nr.215/2001, privind administratia locala, membrii CCL cer ca Primaria Cluj-Napoca sa initieze dezbateri cu cetatenii si cu executivul sau,dupa care sa formuleze amendamente si propuneri pentru temele aflate in faza de legiferare:descentralizarea administratiei,ridicarea pragului de stabilire a nivelului maxim a taxelor si impozitelor locale.

Pct.2. Analizand rapoartele comisiilor si compartimentelor de specialitate din Primarie,pentru sustinerea unora dintre hotararile adoptate in sedinta CL din 18 aprilie 2018 CCL solicita clarificari la urmatoarele intrebari:

 • Care sunt considerentele morale si legale pentru care Regulamentul privind majorarea cu 500% a impozitului pe cladiri, aprobat sub nr.1077/19.12.2017, trateaze discriminator proprietarii persoane fizice si juridice in raport cu proprietarul Consiliul Local Cluj-Napoca ?
 • Cum este posibil ca la un interval mai mic de un an de zile sa fie majorate tarifele pentru 116 pozitii de lucrari la activitatile executate de catre RADP Cluj, tinand seama ca in procesul de adjudecare si contractare s-au folosit  tarife mult inferioare si care au determinat angajarea contractuala a RADP Cluj?
 • Salutam initiativa dlui.Primar de a reduce birocratia din institutie prin aplicatii informatice noi dar cerem sa anunte public cetatenii orasului cu cati oameni v-a reduce schema actuala de personal, tinand seama ca nivelul de birocratizare este in directa relatie cu numarul treptelor ierarhice din schema Primariei si cu numarul de personal angajat ?

Pct.3. Concluzii dupa prezentarea, cu slide-uri, de catre dna. Ana Ludusan (Anexa):

 • Pentru anul 2018, anul Centenarului Romaniei, multi dintre cetatenii municipiului se asteapta inca la un eveniment special, organizat de catre Consiliul Local, cu totul separat de Zilele Orasului.
 • Zilele Orasului ar trebui sa fie evenimentul fiecarui clujen, indiferent de etnie, pentru ca fiecare dintre noi apartinem comunitatii acestui oras,iar facilitatea organizarii de evenimente similare, separate, pe criterii etnice, nu face decat sa divizeze comunitatea.
 • Festivalul Untold, este binevenit pentru comunitate, el este o sursa de venit pe un interval de cateva zile, dar in raport cu veniturile create de mediul de afaceri si in mod special de comunitatea IT – pe tot parcursul unui an – este de dorit sa urmarim o buna armonizare pentru toti cei care vor sa se bucure de viata.
 • Urmele civilizatiilor care s-au perindat in lungul secolelor si mileniilor pe teritoriul orasului de azi ar trebui sa fie in preocuparea continua a CL pentru punerea lor in valoare.
 • Cladirea fostului hotel Continental nu poate fi exceptata de la suprataxare iar in conditiile incertitudinilor de finalizare a lucrarilor de reabilitare, in interiorul perioadei din autorizatia de amenajare, astfel ca revenim cu solicitarea unei interventii ferme in CL.
 • Pentru limitarea actiunilor de cersetorie, la intersectii, in mijloacele de transport in comun, in locuri cu manifestari publice si chiar si in interiorul bisericilor, CCL isi manifesta intreaga disponibilitate ca la intalnirile cu parlamentarii clujeni dar si prin demersurile la Parlament, sa sustina propunerile de legiferare suplimentara cerute de politia locala. Cu aceasi disponibilitate, CCL  va relua actiunile initiate in cursul anului trecut pentru imbunatatirea legislatiei in favoarea muncii si in detrimentul celei de sustinere sociala.

Pct. 4. Intrucat reprezentantul invitat din partea Primariei pentru dezbaterea problemelor ridicate de diversi cetateni in cadrul enumerarilor de la pct.4, nu a raspuns invitatiei CCL, suntem in situatia sa adresam rugamintea dlui. Primar sa preia in analiza si dezbatere problematica fenomenelor punctate.

Tot la punctul “Diverse” s-a pus in discutie nevoia rediscutarii si amendarii Regulamentului cimitirelor. CCL isi manifesta dorinta organizarii unei DEZBATERI PUBLICE, sub organizarea Primariei, in baza prevederilor Legii nr.52/2001.

Reuniunea s-a incheiat la ora 18.25.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>