Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 19.03.2020.

Consiliul Civic Local Cluj Napoca
Comunicat de presa din 19.03.2020.

 

Sedinta si dezbaterile din CCL pe luna martie 2020 au avut loc in data 19 martie 2020 si s-a desfasurat pe internet datorita restrictiilor de intrunire impuse de Starea de urgenta instituita pe teritoriul Romaniei.

 

Ordinea de zi si materialele supuse dezbaterii au fost:

 1. Raport privind hotararile Consiliului Local Cluj-Napoca din ultimele saptamani. Prezinta: dl. Iosif Pop
 2. Educatia tinerilor prin practicarea sportului pentru dobandirea abilitatilor manageriale. Prezinta dl.Mircea Barna, invitati: Directia de specialitate din Primarie.
  1. Materiale anexe: https://drive.google.com/drive/folders/1uYMLmXzN7ALNW_KqsNjVg5Prbhe5CiYq?usp=sharing
 3. Pregatirea agendei prioritatilor societatii clujene pentru perioada urmatorilor 10-15 ani. Prezinta: Membrii CCL responsabili pentru urmatoarele domenii de activitate: Urbanism, Fiscalitate si taxe locale, Programe internationale, Dezvoltare economica locala si metropolitana, Sport si Tineret+Turism, Drepturile omului (dnii. Emanoil Tudose si Ionel Vitoc, Iosif Pop, Radu Mlesnita, Petre Ungureanu, Marcea Barna, Ana Ludusan).
 4. Stadiul semnarii Petitiei cu tema:”STOP INDATORARII NESABUITE A ROMANIEI”
 5. Alte teme propuse de catre membrii CCL si de catre cetateni.

In atasamente se pot consulta rapoartele transmise la toti membrii CCL.

Participarea la acest tip de dezbatere s-a dovedit a fi fara rezultate semnificative. Doar trei dintre membrii CCL au facut aprecieri sau au completat rapoartele cu propuneri:

 • dna.Ana Ludusan a transmis: Felicitari pentru comentariile precise, corecte si apasate privind cele 3 Hotarari ale Consiliului Local.
 • dl.Dan Draghiciu a remarcat: Este interesanta propunerea si bine venita pentru pregatirea cat mai temeinica a tinerilor pentru a lansa un business sau a-si gasi o slujba. Ceva similar pentru reconversia profesionala a fost lansat si de Camera de comert Cluj pe fonduri UE. Cateva obs:
  • nu sunt specificate criteriile si gradul de pregatire a tinerilor pe cele trei categorii de varsta, pentru selectia de  a participa la modulul de instruire.
  • modulele de instruire se refera si la pregatirea tinerilor pe anumite meserii ?(firmele care sponsorizeaza cred ca vor fi interessate pentru anumite joburi, unde exista criza de personal)
  • criterii de pregatire pentru cadrele care vor face instruirea!

dl. Iosif Pop a facut o observatie de fond:

 • la fel ca si consultarile publice ocazionate de catre Primarie in relatiile cu cetatenii, forma acesta de dezbatere si de comunicare dintre membrii CCL si-a atins in foarte mica masura scopul. Cei care au facut documentarea temelor supuse dezbaterii s-au straduit sa asigure rapoarte si informatii de buna calitate dar lipsa unor discutii directe, fata in fata, a scazut mult numarul si calitatea interventiilor.

In atari conditii, aprecierea activitatii administratiei locale se rezuma in esenta la opinia referentului chiar daca putem atasa acordul tacit al celorlalti membrii.

Bazat pe aceste considerente, in decursul perioadelor trecute, Consiliul Civic Local a cerut cu insistenta ca modalitatea principala de aplicare a prevederilor Legii nr.53/21 ianuarie 2003 -actualizata- sa fie dezbaterea publica si nu consultarea, mizand pe interes si reactii consistente ale cetatenilor.

Secretariatul CCL.

 

Materiale anexe:

Analiza HCL
Prioritatile societatii clujene
Stadiul petitiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>