Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 19.01.2023.

Data reuniunii: Joi 19 Ianuarie 2023, ora 17.00
Locul reuniunii: ONLINE: https://meet.google.com/kze-oenc-shp
Presedintele de sedinta:dl.Dan Draghiciu

Ordine de zi

 

 1. Informare privind proiectele de hotarari adoptate de C.L Cluj-Napoca de la reuniunea precedenta si pana la zi. Raport al secretariatului CCL
 2. Raspunsurile Primariei Cluj-Napoca la propunerile si solicitarile CCL. Raport al secretariatului CCL
 3. Stadiul finalizarii obiectivelor de investitii promise in Campania Electorala si in SIDU. Raport al dlui. ing.Dan Draghiciu
 4. Propunerile de proiecte sustinute pentru bugetarea 2023-
 5. Diverse probleme ridicate de cetatenii clujeni prin intermediul CCL.

Materiale Anexe

Punct 1
Consiliul Civic Local Cl12
Cerere dezbatere publica buget 2023
CCL-Propuneri buget 2023

Comunicat de presa

Reuniunea CCL CLUJ-NAPOCA DIN 19.01.2023.
DEZBATEREA A AVUT LOC IN FORMAT ONLINE pe:https://meet.google.com/kze-oenc-hp
Sedinta: a fost prezidata de catre dl.ing.Dan Draghiciu dupa urmatoarea ordine de zi:

 1. Pozitia CCL in raport cu ultimele hotarari ale CL- Secretariatul
 2. Raspunsurile date de catre Primaria Cluj-Napoca la solicitarile CCL-Secretariatul.
 3. Stadiul finalizarii celor 118 obiective de investitii asumate in campania electorala de catre dl.primar Emil Boc-raport sustinut de dl.Dan Draghiciu.
 4. Rezultatul dezbaterii publice a bugetului municipiuluiCluj-Napoca pe 2023-Secretariatul.
 5. Topul consilierilor activi remarcari in decursul anului 2022-Secretariatul.

La reuniune a fost prezent si a intervenit dl. deputat Viorel Baltaretu.

Concluziile si pozitiile adoptate in urma dezbaterii rapoartelor prezentate:

Punctul 1 A fost luata in considerare disponibilitatea de colaborare cu CCL a dlui. deputat Viorel Baltaretu pentru sustinerea proiectelor municipiului.
S-au insusit sustinerile dlui. Radu Mlesnita de a cere recuperarea de catre Primarie a daunelor contractuale datorate de prima firma executanta a Podului Portelanului si de a cere beneficiarului podului detalierea cadrului juridic pentru constructorii care au stat sub pod in timpul probelor de receptie.

Punctul 2.Participantii au fost de acord sa asteptam raspunsurile scrise din parte dlui.primar pentru cererile de date formulate in baza Legii nr.544/2001 si recapitulate in cuprinsul adresei nr.13171/1/05.01.2023,asa cum s-a angajat in sedinta publica din 17.01.2022.

Punctul 3. Raportul dlui.Dan Draghiciu retine ca din cele 118 proiecte sustinute de catre dl.primar Emil Boc in capmania de alegeri au fost finalizate 58,s-au bugetat pentru finantare in 2023 alte 21 iar diferenta de 40 ramane pentru ultimul an de mandat.Subliniaza insa ca Centrul Cultural Multifunctional are putine sorti de reusita iar CCL considera ca Centrul Cultural Multifunctional si sediul Filarmonicii Transilvania ar trebui lasate in grija Consiliului Judetean Cluj intrucat promisiunile din ultimii 10 ani ale domnului primar nu mai pot fi luate in considerare.

Punctul 4. Dezbaterea publica a Bugetului municipiului Cluj-Napoca a adus in discutie peste 27 de propuneri din partea invitatilor si membrilor CCL prezenti: prof. Avram Fitiu, prof. Adrian Dohotaru, prof.Petre Ungureanu, ing.Razvan Radu, ing.Dan Draghiciu, ec.Iosif Pop, arh.Gheorghe Elkan. Nivelul profesional al sustinerilor a condus la insusirea publica din partea decidentului a multora dintre propuneri.

CCL se asteapta la confirmarea scrisa (prin minuta sedintei),a preluarii propunerilor si la regasirea lor in bugetele anilor 2023-2024 iar prin grija echipei tehnice sa fie conservata inregistrarea video a angajamentelor si urmarirea infaptuirii lor.

Dezbatere buget: https://youtu.be/6FcFnXrvkYw

Punctul 5. Pe baza monitorizarii permanente a activitatii consilierilor alesi-pe intregul parcurs de activitati din anul 2022-Consiliul Civic Local,remarca,apreciaza si felicita aportul doamnelor si domnilor:

 • Adriana Cristian
 • Alexanndra Oana
 • Anca Ciubancan
 • Vladimir Matusan
 • Radu Boloveschi
 • Dan Stefan Tarcea
 • Florin Gliga

Secretariatul CCL 19.01.2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>