Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 16.09.2021.

Reuniunea CCL

Data reuniunii: 16 septembrie 2021, ora 17.00,
ONLINE:  https://meet.google.com/kze-oenc-shp
Presedinte de sedinta: dl.ec.Iosif Pop

 

Ordinea de zi

 1. Sinteza hotararilor Consiliului Local din ultimele 2 luni si pozitia CCL dupa dezbaterea raportului.
 2. Cererea adresata CL si Domnului Primar Emil Boc pentru dezbatere publica a proiectului SIDU.
 3. Raport privind cerintele si etapele dezbaterii publice, solicitata pentru data de 16.09.2021.
 4. Consideratii preliminare pentru pozitia CCL privind CEREREA avizului de mediu pentru PUZ – Magistrala I Metrou Cluj.
 5. Diverse: Sustinerea protejarii Parcului Central de  evenimente publice incompatibile cu destinatia lui.

 

Materiale anexe

Raport HCL aug.si sept.2021
RAPORT DE
CONSULTARE PUBLICA,CERUTA IN 16.06.2021.
CEREREA DEPUSA PENTRU AVIZUL DE MEDIU
Anunt dezbatere publica (2)
Proiectul Magistralei I Metrou
SOS
Directii posibile de dezvoltare,infrastructura de transport local
CCL Solutii alternative la Tren-Metrou

 

Comunicat de Presa

Secretariatul CONSILIUL CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA,

Reuniunea lunara din 16.09.2021;ONLINE.

Intalnirea membrilor si sustinatorilor CCL s-a desfasurat ONLINE, pe GOOGLE MEET, dupa ce Primaria Cluj-Napoca a refuzat de doua ori consecutiv alocarea salii de sticla.

Temele supuse discutiilor au fost cele din ORDINEA DE ZI anuntata pe 2 septembrie 2021.

Toate rapoartele de pregatitoare a dezbaterii au fost postate din timp pe site-ul Consiliului Civic Local, unde pot fi consultate oricand.

Au fost adresate invitatii de participare celor 28 de consilieri locali si dlui. primar Emil Boc, odata cu distribuirea celor 5 documente de sustinere a dezbaterilor din CCL.

Au fost invitati specialistii in domeniul urbanismului,infrastructurii de transport cat si toate persoanele care si-au manifestat interesul fata de postarile facute pe retelele sociale(peste 70 de clujeni). Presa locala a luat la cunostinta evenimentul din postarile publice facute.

Doar asa putem constata interesul administratiei locale pentru consultarea clujenilor cu privire la marile proiecte de infrastructura si de mobilitate urbana cat si discrepanta intre declaratii si fapte.

Au confirmat prin prezenta la dezbateri:

 • majoritatea membrilor CCL,voluntari ce aloca mult din timpul lor problemelor comunitatii,
 • 3 sustinatori ai CCL,
 • 4 consilieri locali
 • 2 specialisti invitati, interesati de temele discutate si solutiile avansate ,
 • reporterii ai presei locale si-au corijat efortul si asteapta comunicatul de presa.

Ordinea temelor propuse dezbaterilor a fost urmatoarea:

 1. Sinteza hotararilor Consiliului Local din ultimele 2 luni si pozitia CCL dupa dezbaterea raportului.-Secretariatul CCL
 2. Cererea adresata CL si Domnului Primar Emil Boc pentru dezbatere publica a proiectului SIDU.-Secretariatul CCL
 3. Raport privind cerintele si etapele dezbaterii publice,solicitata pentru data de 16.09.2021.- Ec.Iosif Pop
 4. Consideratii preliminare pentru pozitia CCL privind CEREREA avizului de mediu pentru PUZ-Magistrala I Metrou Cluj. - Ing.Razvan Radu si Ec.Iosif Pop
 5. Diverse:Sustinerea protejarii Parcului Central de  evenimente publice incompatibile cu destinatia lui.-Prof.Violonist Dorina Mangra

                                                             X

Dupa sustinerea rapoartelor au urmat dezbateri libere, la care au intervenit doamnele: Ana Ludusan, Mihaela Lutas si Adriana Cristian precum si domnii: Gheorghe Elkan, Dan Draghiciu, Gh.Matusan, Iosif Pop, Radu Mlesnita.

Pozitionarile si concluziile reiesite sunt cele enuntate in ordinea punctelor ordinii de zi:

 1. Accesul la informatiile publice este mult imbunatatit,atat in Primaria Cluj-Napoca dar si la Agentia pentru Protectia Mediului Cluj, usurand munca de documentare a CCL.
  • Conlucrarea consilierilor locali dupa interesul si nevoile  comunitatii si nu dupa atitudini politice este asteptata sa sporeasca.
  • Aprobare din timp a spatiului pentru dezbaterile CCL,asa cum s-a intamplat fara gresala timp de 18 ani,ar facilita accesul extins al clujenilor la pozitionari coordonate in raporturile cu administratia aleasa.
 2. In scopul cunoasterii continutului proiectului SIDU,cerem sa fie respectat anuntul Primariei de organizare a dezbaterii directe cu toti clujenii interesati si sa fie facute publice imediat  propunerile expertilor Bancii Mondiale.
  • Procedurile legale cer ca toate luarile de pozitie sa fie consemnate in scris si sa  primeasca raspunsuri argumentate tehnic si juridic,apoi sa fie afisate public.
 3. CCL sustine cu fermitate pozitia specialistilor in infrastructura si acorda prioritate imediata extinderii liniilor de tramvai, combinate complemantar de autobuzele electrice,troleibuzele si trenurile,intr-un concept de investire pe lunga durata ,in Zona Metropolitana si cu prioritizarile impuse de resurse si de evolutiile in timp a orasului.
 4. Consideratiile CCL de dupa analiza CERERII PENTRU AVIZUL DE MEDIU la” PLAN URBANISTIC ZONAL-TREN METROPOLITAN etapa I si MAGISTRALA 1 DE METROU”,cuprinse in documentul de pozitie din 01.09.2021,au fost diseminate CL si Agentiei pentru Protectia Mediului.
 5. Pregatirea Clujului festivalier de anul viitor sa fie pusa  in discutia clujenilor si a consilierilor in aceasta toamna pentru identificarea si organizarea din timp a locatiei/locatiilor de desfasurare a evenimentelor.Parcul Central si Stadionul de fotbal nu trebuie utilizate in alte scopuri decat cele firesti, in respectul deplin a fiecarui clujan.

Secretariatul CCL                         16.09.2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>