Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 16.02.2023.

Data reuniunii: Joi 16 Februarie 2023, ora 17.00
Locul reuniunii: ONLINE: https://meet.google.com/kze-oenc-shp
Presedintele de sedinta: dl. Iosif Pop

Ordine de zi

 

 1. Raportul privind monitorizarea sedintelor de CL si pozitia CCL fata de hotararile adoptate – Secretariatul,
 2. Ce facem cu Parcul Mare al orasului? – Prezinta Iosif Pop
 3. Raspunsul Primariei Cluj-Napoca la propunerile facute la dezbaterea publica a bugetului pe anul 2023 – Secretariatul CCL
 4. Cum s-a acomodat compania de salubritate SUPERCOM la cerintele CL si la asteptarile clujenilor - Discutie de evaluare dupa 3 saptamani de activitate.
 5. Diverse probleme ridicate de cetateni.

 

Materiale Anexe

Punct 1 ordinea de zi CCL
Punct 2 ordinea de zi CCL
Raspuns Primarie buget

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA DUPA REUNIUNEA CCL DIN 16 februarie 2023

Dezbaterile din Consiliul Civic Local au avut loc Joi 16 Februarie 2023, incapand cu ora 17.00 in sistem ONLINE: pe link-ul https://meet.google.com/kze-oenc-shp.

Au fost invitati sa participe toti consilierii locali,conducerea primariei,cetatenii interesati de subiectele dezbatute si presa locala.

Ordine de zi supusa discutiilor:

 1. Raportul privind monitorizarea sedintelor de CL si pozitia CCL fata de hotararile adoptate – Secretariatul,
 2. Ce facem cu Parcul Mare al orasului? – Prezinta Iosif Pop
 3. Raspunsul Primariei Cluj-Napoca la propunerile facute la dezbaterea publica a bugetului pe anul 2023 – Secretariatul CCL
 4. Cum s-a acomodat compania de salubritate SUPERCOM la cerintele CL si la asteptarile clujenilor – Discutie de evaluare dupa 3 saptamani de activitate.
 5. Diverse probleme ridicate de cetateni.

Toate rapoartele ce au stat la baza subiectelor discutate se gasesc pe site-ul CCL. Dezbaterile ce au urmat, in ordinea punctelor de pe ordinea de zi au conturat uematoarele pozitionari ale membrilor CCL:

 1. Nevoia de cadastrare completa a proprietatilor CL poate fi urgentata si constitui un bun suport de baze de date in elaborarea noului PUG-dl.Petre Ungureanu.

Finantarea din banii UE a hartii cadastrale a municipiului Cluj-Napoca a fost o oportunitate de care nu s-a tinut cont la vremea trecuta dar am fi avut astazi o baza de infromatii completa care ar fi evitat multitudinea de precese din instante si ar fi ajutat mult la scurtarea infaptuirii proiectelor comunitare – dna.Ana Ludusan.

Pagubele platite de Primarie in cauzele judiciare pierdute sunt foarte multe, iar evitarea acestora pe viitor cere elaborarea in timp foarte scurt a noului PUG.

Odata comandat noul PUG Primaria trebuie sa puna la dispozitia proiectantului toate informatiile necesare si poate face publice toate pagubele platite dupa procesele pierdute in instante.

CCL sa faca ultima revenire scrisa la cererea de date legate de daunele achitate din perioada 2018-2022 in baza prevederilor legale-dl.Iosif Pop.

 1. Igienizarea de iarna a Parcului Simion Barnutiu cade in sarcina RADP iar adresarea expresa urmeaza a fi facuta in scris catre companie si transmisa spre stiinta Consiliului Local si domnului Primar-tintind cel putin urmatoarele lucrari: indepartarea vascului parazitar, refacerea gazonului deteriorate, igienizarea imprejurimilor, curatarea si iluminarea statuilor personalitatilor clujene, extinderea spatiilor cu flori, etc.-dl.Dan Draghiciu.
 2. Proiectele sustinute de CCL si bugetate consemnate in raspunsul scris primit din partea Primariei se vor supune monitorizarii si dezbaterilor viitoare-dl.Mircea Barna.
 3. Pentru colectarea selectiva a deseurilor menajere-asumata contractual de compania Supercom-perioada de acomodare de 3 saptamani confirma pasul inapoi facut de clujeni in acest sector.Colectarea selectiva este compromisa,controlul de conformare este precar,conteinerele clopot au disparut,tarifele noi se cer fundamentate si revizuite in C.L. iar formula cu incasarile in contul EcoMetropolitan a valorilor banesti obtinute din valorificarea deseurilor selectate este in paguba cetatenilor-care in loc sa incaseze sumele pentru deseurile selectate si predate la cantar platesc tarife consistente pentru ridicarea lor.Fenomenul trebuie stopat de catre administratia municipiului-dnii.Petre Ungureanu,Iosif Pop,Mihaela Lutas,Radu Mlesnita.
 4. Cerinta domnului Razvan Radu de folosire a tehnologiilor noi in scoaterea si replantarea arboretului ornamental este in acord cu tehnologiile zilei,existente in Cluj-Napoca la USAMV.Toti cei prezenti aproba propunerea, cer oprire a betonarilor orasului, solicita interventia ferma a ONG-urilor de mediu si mobilizarea RADP la intretinerea responsabila a orasului si la evolutia lui spre “Orasul Verde”.

Pentru pregatirea dezbaterii din luna martie 2023,dl.arh.Gheorghe Elkan vine cu practici si recomandari de pregatire a elaborarii noului PUG.

Secretariatul CCL                                                                                        16.02.2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>