Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 09.08.2021.

Reuniunea CCL

Data reuniunii: 9 august 2021, ora 17.00,

Sala de Sticla, Primaria Cluj-Napoca – PREZENTA FIZICA

Presedinte de sedinta: dl.ec.Iosif Pop

 

Ordinea de zi

Asa cum am discutat la ultima intalnire ONLINE,pentru conturarea temelor ce urmeaza a fi discutate in al 18-lea an de activitate neintrerupta a CCL,va invit la o intalnire cu prezenta fizica,pentru ziua de luni,9 august 2021,orele 17,00-19,00, in Sala de Sticla de la Primaria Cluj-Napoca. Nu uitati sa aveti si masca !.

La aceasta intalnire ar trebui sa avem raspunsuri fara echivoc la intrebarile din pachetul atasat,motiv pentru care am lansat astazi invitatia atat pentru dl.primar Emil Boc cat si pentru consilierii locali.

Am primit solicitari de convocare si din partea unora dintre membrii si simpatizantii nostri.Totodata am primit pana acum confirmari de prezenta fizica din partea doamnelor Mihaela Lutas si Doina Craciun si din partea domnilor Gheorghe Elkan,Petre Ungureanu,Radu Mlesnita,Dan Draghiciu,Augustin Danila,Mircea Lazea,Radu Andreica.Dna.Ana Ludusan ne va trimite in scris propunerile de obiective iar dl.Mircea Barna,aflat in vacanta,isi va sustine si in perioada ce vine proiectul Romania Moderna.

Va propun ca sa reflectam in ce masura obiectivele din pachetul atasat sunt interesante de urmarit si discutat in dezbaterile viitoare.

x

Intrucat o parte dintre membrii devotati CCL au plecat dintre noi(Gabriela Purja,Aurel Coltor,Nicolae Grosu,Dorin Rusu,Eugenia Szekely),si carora le purtam aleasa recunosinta,va adresez indemnul sa cooptam alti gospodari voluntari cu extinse cunostinte si practici in domeniile administratiei publice.

Chiar si cei cu prezenta sporadica in CCL sunt asteptati sa se manifeste cu teme de interes general.

X

Va asteptam sa confirmati invitatia adresata,sa pregatiti proiectele de interes pentru Cluj si pentru clujeni si sa tintim aniversarea de 20 de ani cu un oras pe masura dorintelor .

 

Materiale anexe

Pachetul de propuneri CCL 2020-2021

Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ DIN 10.08.2021 AL CONSILIULUI CIVIC LOCAL CLUJ-NAPOCA.

Consiliul Civic Local Cluj-Napoca s-a întrunit în ziua de 09.08.2021 în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj și a avut pe ordinea de zi două teme majore:

 1. Evaluarea inițiativelor și propunerilor avansate membrilor Consilului Local și d-lui primar Emil Boc, din perioada septembrie 2020-iulie 2021, așa cum au fost sumarizate în Raportul transmis și înregistrat oficial sub numărul 443582/1/30.07.2021.
 2. Conturarea calendarului și a temelor ce urmează a fi discutate în perioada septembrie 2021 – iulie 2022.

Au răspuns invitației următorii membri și susținători ai CCL : arh. Emanoil Tudose, arh. Ionel Vitoc, ing.Petre Ungureanu, Dan Bologa, Augustin Dănilă, Radu Răzvan, Mircea Lazea, Radu Andreica, ec. Radu Mleșniță, ec. Iosif Pop, Doina Crăciun. Dascălii Mihaela Lutaș și Ana Ludușan nu au putut participa fizic, însă au înaintat propuneri scrise.

D-na Mihaela Beu, d-na Imola Dobra, d-l Mircea Barna și d-l Vasile Surd au anunțat în prealabil că nu vor putea participa la această întâlnire.

Au asistat doi reprezentanți ai Consiliului Civic Local din Huedin.

Din partea Consiliului Local Cluj-Napoca au onorat invitația și au răspuns întrebărilor d-na consilier Adriana Cristian (USR-PLUS) si d-l consilier Vladimir Mătușan (PSD).

Din desfășurarea dezbaterilor s-au reținut câteva concluzii notabile :

I)        Cele 10 întrebări cuprinse în Raportul înregistrat în data de 30.07.2021 nu au primit răspunsuri complete nici din partea primarului Emil Boc, nici din partea Consiliului Local Cluj-Napoca.
În cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local din 04.08.2021, primarul mun. Cluj-Napoca a oferit un răspuns parțial la una din întrebarile CCL : data predării Avizului de Mediu la Studiul de Fezabilitate pentru Centura Metropolitană Cluj-Napoca (drumul TransRegio TR35).
Toți cei prezenți și-au manifestat determinarea pentru o comunicare transparentă și exactă a administrației municipale cu cetățenii, în acord cu prevederile legale.

 

II)      Problemele ce urmează a fi monitorizate în următoarele 12 luni și supuse dezbaterilor din calendar sunt cele din Raportul transmis administrației publice locale, cărora cei prezenți le-au adăugat și următoarele teme de interes public major:

 1.  Inventarierea studiilor de fezabilitate contractate de către Consiliul Local în ultimii 10 ani și rămase neaplicate sau uitate în sertar (arh. Emanoil Tudose)
 2. Extinderea pistelor de biciclete și asigurarea unui acoperiș fotovoltaic (ing. Augustin Dănilă)
 3. Direcționarea banului public pentru instruirea și angajarea cu prioritate a tinerilor români în locul imigranților din țările asiatice aduși pentru muncă necalificată sau calificată sau din SUA. UE și Africa pentru sportul de performanță (ing. Augustin Dănilă)
 4. Invitarea în Consiliul Civic Local a arhitectului șef al judetului Cluj (Claudiu Salanță) pentru o discuție extinsă cu privire la infrastructura edilitară și susținerea economică a Zonei Metropolitane (arh. Emanoil Tudose)
 5. Susținerea cu argumente suplimentare a nevoii Studiului rețelei locale de transport și a Centrului de machete pentru consultarea facilă a prevederilor din PUG-ul municipal și Metropolitan (arh. Ionel Vitoc)
 6. Discutarea unui Raport de analiză privind calitatea licitațiilor publice și modul în care sunt finalizate obiectivele de investiții licitate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca (ing. Răzvan Radu)
 7. Asumarea publică a proiectului Clujul Verde și trecerea de la declarații pur politice la elaborarea și aplicarea lui în următorii ani (conf. univ. dr. Avram Fițiu)
 8. Digitalizarea inclusiv a Administrației Cimitirelor, unde, în caz practice/concret, pentru identificarea poziției locului de veci al unui decedat încă se caută în registre scrise, cu o vechime de până la 150 de ani și drept consecință, timpul de așteptare ajunge la rangul mai multor zile (ec. Iosif Pop)
 9. Menținerea unei abordări proactive, deschise și pozitive a Consiliului Civic Local în relația de lucru cu Consiliul Local și cu primarul mun. Cluj-Napoca, vizând susținerea nevoilor cetățenilor municipiului și a celor din zona metropolitană, prin promovarea de proiecte și teme de interes general, și unde este cazul sesizarea disfuncționalităților din administrația publică locală (ing. Petre Ungureanu).

Toate propunerile avansate vor fi preluate în agenda CCL pentru perioada 2021-2022, iar secretariatul va transmite forma propusa a calendarului dezbaterilor și presedinții de ședință, astfel că până la finele lunii august 2021 să fie definitivate obiectivele importante.

III)    Consiliul Civic Local urmărește cu perseverență activitatea și hotărârile Consiliului Local Cluj-Napoca, remarcă intervențiile și preocupările  consilierilor care apără și susțin interesele clujenilor, în principal doamnele Adriana Cristian (USR-PLUS), Anca Ciubancan (PSD), Alexandra Oană (USR-PLUS) și domnii Vladimir Mătușan (PSD) și Radu Boloveschi (USR-PLUS). Pentru perioada trimestrului II, Consiliul Civic Local reține și proiectele de hotărâri inițiate de consilierii locali și remarcă în mod special intervențiile d-nei Alexandra Oană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>