Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Intalnire cu parlamentari 25.10.13.

 

Consiliul Civic Local a organizat astazi, 25 octombrie 2013, dezbaterea cu tema “Influenta politicienilor clujeni in viata Romaniei”, ce a avut la Casa Tauffer din Cluj-Napoca.

Conferința a fost sustinuta de invitați de seama precum politicieni clujeni, cadre universitare, reprezentanti ai studentilor, membri CCL, sindicalisti, reprezentanți ai patronatelor cat si presa clujeana. Organizatori: Iosif Pop si Ionut Geana.

Mediul informal desfasurarii evenimentului a dat frau liber argumentelor celor prezenti, iar acesștia i-au tras la raspundere intr-un mod elegant cu privire la ce au facut pe politicienii clujeni pe plan local si national in ultima perioada.

Feedback-ul politicienilor, printre care amintim pe Dna Aurelia Cristea, Steluta Cataniciu si Dl Adrian Gurzaău, s-a rezumat în mare parte la probleme actuale ale Clujului pe partea teoretica, iar pe cea practica acestia au mentionat cateva proiecte in derulare la care toti cetatenii clujeni ar dori sa existe o finalizare cum ar fi: posibilitatea instituirii unui ajutor pentru copiii abuzați, intrarea în clasa a IX a sa se faca pe baza unui examen sau Autostrada Transilvania.

“Nu trebuie sa facem initiative de lege pe banda rulanta”, “prea multe ordonante de urgenta”, “nu stim sa ne valorificam obietivele turistice, nu stim să le vindem”, subliniază Dna Aurelia Cristea cu privire la problemele actuale ale țării. Dna Cataniciu puncteaza reprezentarea ineficienta a Clujului la Bucuresti ca fiind o problema reala si totodata faptul ca situatia prezenta a Clujului nu se datorează parlamentarilor. Dl Gurzau se refera la posibilitatea de a intra pe piata din Venezuela si teorii generale cu privire la faptul că “Romania si Cluj trebuie sa devina al doilea pol economic”.

Un discurs interesant a venit din partea Dlui Ungureanu care marcheaza cateva probleme reale cu care se confrută tara: migratia masiva a medicilor din Romania si probleme de huliganism, acte antisociale masive.

Scopul acestei conferinte si a urmatoarelor este de a pune teoria in aplicare, iar astazi s-a facut un prim pas in aceasta privinta si ca drept dovada avem propunerea de final a Doamnei Aurelia Cristea in ceea ce priveste organizarea de sesiuni lucrative dintre politicieni si cetateni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>