Consiliul Civic Local Cluj

Bine ati venit!

Reuniunea CCL – 15.06.2022.

Data reuniunii: 15 iunie 2022, ora 17.00,
Locul reuniunii: Sala de Sticla din primaria Cluj-Napoca.
ONLINE: https://meet.google.com/kze-oenc-shp

Ordine de zi

  1. Exprimarea pozitiei CCL in legatura cu deciziile CL din ultimele sedinte-Secretariatul CCL.
  2. Evaluarea stadiului demersurilor CCL si a rezultatelor din Primarie si C.L. dupa sustinerea lor de catre Dl.Razvan Radu.
  3. Pregatirea programului dezbaterilor pentru toamna anului 2022-primavara anului 2023 cat si organizarea evenimentului aniversar: 20 DE ANI DE CONSILIUL CIVIC LA CLUJ-NAPOCA. Secretariatul CCL.
  4. Diverse aspecte ale administratiei locale sesizate de catre clujeni.

Materiale anexe

CCL – Raport HCL

 

Comunicat de presa

Intalnirea membrilor CCL din 15 iunie 2022, ora 17.00, a avut loc in Sala de Sticla din primaria Cluj-Napoca.

Ordinea de zi discutata:

  1. Exprimarea pozitiei CCL in legatura cu hotarrile Consiliului Local din ultimele sedinte.
  2. Evaluarea stadiului demersurilor CCL si a rezultatelor din Primarie si C.L.dupa sustinerea lor in fata consilierilor de catre Dl.Razvan Radu.
  3. Pregatirea programului dezbaterilor pentru toamna anului 2022-primavara anului 2023 cat si organizarea evenimentului aniversar: 20 DE ANI DE CONSILIUL CIVIC LA CLUJ-NAPOCA.
  4. Diverse aspecte ale administratiei locale sesizate de catre clujeni.

In urma sustinerii rapoartelor pregatite si a discutiilor purtate pe marginea lor au fost conturate urmatoarele pozitionari publice ale CCL:

1. Exprimarea pozitiei CCL in legatura cu hotarrile Consiliului Local din ultimele sedinte

  1. Toate cele 58 de proiecte si informari au trecut cu vot majoritar desi s-au ridicat 20 de intrebari, obiectii ori propuneri. Un singur amendament a fost isusit si votat, la sustinerea dnei.consilier Emese Olah. Problemele in disputa se localizeaza in zona urbanismului, a transportului aglomerat,a gradinitelor si creselor precum si a investitiilor intarziate,fapt sesizat in egala masura si de catre clujeni. Marea majoritate a proiectelor de hotarari au fost bine pregatite din punct de vedere tehnic  si au trecut cu unanimitate de vot(de la 3 la 20;de la 21 la 24;de la 29 la 35,).
  2. Este cea de-a doua solicitare de prelungire a mentinerii actualilor membrii CA la Cluj Inovation Parc. Esecurile permanente ale acestei companii timp neintrerupt de 7 ani cer responsabilitatea membrilor C.L. la descarcarea de gestiune cat si  selectia si votarea noilor membrii CA. Votarea permanentelor prelungiri vin sa confirme interese partinice privind  alegerea noilor membrii C.A.Actualul CA si-a dovedit incapacitatea administrativa si trebuie  judecata in C.L.eliberarea sa.
  3. Desi nu se respecta intelegerile contractuale de catre firmele de salubritate,plata prestatiilor este onorata iar tarifele majorate s-au aprobat.CMID nu functioneaza iar majorarea de preturi nu se justifica.Votul  cu 18 DA-uri s-a bazat pe consilierii PNL si UDMR iar iresponsabilitate lor fata de cetateni este dezamagitoare.Toti au recunoscut calitatea discutabila a prestatiei in colectarea menajera dar nu si-au asumat curajul deciziilor in favoarea cetateanului.

2. Problemele ridicate in C.L. de catre colegul nostru Razvan Radu au vizat intarzierea raspunsurilor la 2 petitii , la 2 solicitari de informatii pe Legea nr.544/2001 si la o solicitare de dezbatere publica pentru “Clujul Verde”. Paleta extinsa cuprinde propunerile CCL de la aprobarea bugetului cat si obiectivele de investitii asumate. La toate interpelarile au venit raspunsuri pozitive si promisiuni din partea domnului Primar  insa adrsele nr.534356/23.05.2022;420057/31.03.2022;458015/18.04.2022;585338/23.05.2022 nu  au primit inca raspuns scris, asa cum obliga Legea 544/2002 si Legea 52/2003.

3. In urma propunerilor de implicare a CCL in perioada septembrie 2022-iulie 2023 secretariatul CCL v-a contura calendarul dezbaterilor si evenimentelor ce se vor organiza pana la momentul aniversar de 20 de ani, din iunie-iulie 2023.

Salvarea Bailor Someseni, achizitionarea cladirii Hotelului Continental, adoptarea proiectului CLUJUL VERDE, extinderea tramvaiului in Floresti, prezenta voluntarilor CCL la sedintele CL, infaptuirea investitiilor bugetate multianual in SIDU si cele cuprinse in prograamul electoral al dlui.primar Emil Boc, cibernetizarea administratiei, recuperarea cladirilor retrocedate dar achitate de Romania optantilor, gospodarirea banului public si recuperarea pagubelor produse de hotarari nechibziute si nedezbatute cu clujenii,sunt cateva din actiunile perioadei apropiate. O sumara estimare pentru pagubele datorate de peste 8 milioane de euro ne confirma ca cu acesti bani se puteau pregati 200 de sportivi pentru marea performanta,ori se puteau initia si instrui 200 de manageri sau,de ce nu,200 de functionari publici din Primarie care sa pregateasca si sa gestioneze executia la timp a marilor proiecte clujene.

4. Au fost discutate pagubele generate de reglementarile PUG-ului,cele datorate dupa sentinta privind cartierului LOMBUL si s-a convenit sa fie obtinute mai multe informatii pe Legea nr.544/2001.

Profesionalizarea si independenta institutiei Arhitectului Sef,cadastrarea tuturor cladirilor cu potential de a produce energie verde,implicarea extinsa a societatii civile in actul de decizie si de administrare(vezi Lista Rusinii) sunt propuneri ce vor fi sustinute spre aplicare in Cluj-Napoca.

Secretariatul CCL;15.06.2022.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>